Ще сме домакини на волейболен турнир за Пекин ’2008
Ще сме домакини на волейболен турнир за Пекин ’2008 / netinfo

България ще домакинства на един от трите допълнителни квалификационни турнира за мъже по волейбол за олимпийските игри в Пекин през 2008 година.

Новината бе съобщена лично от президента на Европейската конфедерация по волейбол /CEV/ Андре Мeйер.

"Това още не е официално обявено, но ще бъде оповестено по време на световното първенство в Япония през ноември. Освен България, и Япония ще вземе един такъв турнир, а третата държава ще бъде оповестена по-късно", заявява Майер, който също така е и вицепрезидент на Международната федерация по волейбол /FIVB/.

Той е останал много доволен от това, което е видял като организация на квалификационния „Гран при” за женски отбори във Варна.

"Единственият пропуск, който имаше, е, че нямаше публика на този прекрасен турнир, в който се изиграха невероятни мачове. Ще търсим къде е била нашата грешка, за да не се повтаря това", споделя президентът на СЕV Майер.

В допълнение към всичкото това, той не пропусна да отбележи, че от догодина квалификациите за „Гран при” ще се организират по нова система, в която участие ще вземат 12 отбора. "Първоначално ще има турнири с 8 отбора, които ще излъчат 4 победители. Във втория турнир ще участват тези победители и страните, които участват през следващата година в турнира „Гран при”.

Отборите, които ще вземат участие в „Гран при”, ще бъдат според световната ранглиста.