Щафетата с огъня за 2012-та само в рамките на Острова?
Щафетата с огъня за 2012-та само в рамките на Острова? / netinfo
Организаторите на Игрите в Лондон през 2012-та година обмислят щафетата с олимпийския огън да премине само в пределите на Великобритания след инцидентите в различни градове по света на щафетата за Пекин'2008, предава АП.

Маршрутът на огъня за Пекин бе съпътстван от инциденти и протести на про-тибетски активисти в Лондон, Париж и Сан Франсиско миналата седмица.

"Все още е рано да се каже дали това ще се случи в действителност. Ние наистина предпочитаме щафетата да бъде само във Великобритания, но това е нещо, което трябва да се обсъди с Международния олимпийски комитет (МОК)", каза заместник-председателят на Лондон'2012 Кейт Милс, цитиран от БТА.

Градовете-домакини на щафетата с олимпийския огън се съгласуват и одобряват от МОК.

"Все още не е взето никакво решение. Това е нещо, което ще бъде много внимателно обмислено в следващите четири години", каза Теса Джауел, министър, отговарящ за олимпийските игри.

Двукратната олимпийска шампионка от Атина'2004 по лека атлетика Кели Холмс заяви, че предпочита международна щафета преди Лондон'2012.

"Наистина е много по-добре щафетата да премина около света", каза Холмс, която взе златото на 800 и на 1500 метра преди четири години в Атина.

Щафетата с олимпийския огън за Атина премина през 34 градове, включително всички, които са били домакини на летни олимпийски игри, както и в градове в Африка и Южна Америка. За Сидни'2000 щафетата премина само през Океания, Нова Зеландия и Австралия.