Шестима родни лекоатлети тръгнаха за Пекин
Шестима родни лекоатлети тръгнаха за Пекин / gong.bg
Първата група български лекоатлети пътува днес за Пекин. Спас Бухалов (овчарски скок), Гита Додова (троен скок), Георги Иванов (гюле), Добринка Шаламанова (3000 метра стипълчейз), Венера Гетова (диск) и Десислав Гунев (100 и 200 метра) бяха изпратени от президента на родната федерация в този спорт Добри Карамаринов.

„Надявам се всеки да даде 100% от себе си. Влизането във финал ще бъде огромен успех”, заяви Карамаринов, който връчи български трибагреник на гюлетласкача Георги Иванов и привика лекоатлетите за снимка на летище София.

„Нормално е тръпката да се увеличава преди такъв голям форум като Олимпиадата. Ще съм доволен на участие във финал и добро представяне там. Със сигурност в Пекин ще има силни резултати в леката атлетика. Ще дам максимума от себе си и се надявам, че този път да имам по-голям късмет в сравнение с Атина. В моята дисциплина няма изявени фаворити, всеки един може да стане шампион”, сподели националът в овчарския скок Спас Бухалов.

Добринка Шаламанова, която ще гони силен резултат на 3000 метра стипълчейз, си пожела достойно представяне. „Поне личен рекорд, което съответства на национален рекорд и едно финално бягане. Нямам притеснения. Предполагам, че като стигна там ще има притеснения. Подготовката мина много успешно.Тази седмица имах някои проблеми, но те отшумяха. Конкуренцията е жестока и се надявам да вляза във финала. Очаквам големи изненади и дано аз да ги изненадам”, каза Шаламанова.