Шефовете на футбола в Беларус отричат да договорка с българите
Шефовете на футбола в Беларус отричат да договорка с българите / netinfo
Ръководството на Футболната федерация в Беларус пусна специално съобщение, в което опровергава появилите се с слухове за уговорен мач с българския национален отбор.

Преди два дни, румънското издание Проспорт публикува информация, според която мачът в Минск между „трикольорите” и отбора от бившата съветска република е бил предварително договорен.

Срещата завърши с 2:0 за момчетата на Станимир Стоилов. Северните ни съседи си позволиха дори да замесят името на Майкъл Чорни. Според слуховете, необходимият резултат, в полза на българите, е бил съгласуван преди срещата с посредничеството на бизнесмена.

„Федерацията ни смята за недопустими и оскърбителни подобни твърдения и изказвания по адрес на белоруската асоциация. Смятаме, че се налага да ни бъде предоставено правото за адекватна реакция в изданията, които писаха за клеветата”, се казва в официалното изявление.

„По повод на появилите се изказвания в пресата за нечестна игра, сме готови да преразгледаме всички факти и доказателства, за да бъде доказана истината. При необходимост сме готови да си сътрудничим с българската и румънската страна, както и ако УЕФА иска потвърждение на това”, пише още в изказването на белоруската федерация по футбол.