Шефийлд Юнайтед изхвърли Ман Сити
Шефийлд Юнайтед изхвърли Ман Сити / netinfo
Втородивизионният Шефийлд Юнайтед изненадващо изхвърли Манчестър Сити с Мартин Петров в състава си от турнира за Купата на Англия, побеждавайки го у дома с 2:1.

Остриетата имаха шанс да поведат в резултата в деветата минута след комбинация между Лутън Шелтън и Джонатан Стийд, но изстрелът с глава на последния бе спасен от Харт.

Домакините обаче откриха три минути по-късно, когато след подаване на Мартин Шелтън се разписа пред погледа на Майкъл Бол.

Елано можеше да изравни след изпълнение на пряк свободен удар от 22 метра, при което топката мина покрай стената и тупна пред Кени, но ирландският страж спаси.

В 24-ата минута Онуоха сбърка, Дън не успя да поправи грешката му и топката попадна в Стийд, който направи резултата 2:0 в полза на Шефийлд.

На почивката мениджърът на Сити Свен Йоран Ериксон изненадващо смени бразилеца Елано с младока Даниел Стъридж.

Това решение на наставника се оказа изключително успешно, тъй като Стъридж върна едно попадение за гражданите само три минути след появяването си в игра, разстрелвайки от воле Кени след изпълнение на ъглов удар от страна на Мартин Петров.

През второто полувреме Ман Сити демонстрира немощ в атака и не успя да създаде ново чисто голово положение, показвайки защо Ериксон се надява Валери Божинов да се завърне в игра възможно най-бързо.

Гражданите отпаднаха в четвъртия кръг за Купата на Англия, в който не се стигна до нито едно преиграване. Шефийлд Юнайтед се класира за петия етап на най-стария футболен турнир в света, който доказа и че е най-непредсказуем, след като едва шест отбора от Висшата лига останаха в надпреварата.