Шави: Русия ще ни дебне на контри
Шави: Русия ще ни дебне на контри / netinfo
Полузащитникът на Испания Шави Ернандес се опита да разкрие тактиката на треньора на Русия Гуус Хидинк за първия мач от Група D на Евро 2008, който ще се играе в Инсбрук.

„Гледахме ги как са играли преди и знаем, че те са много непредвидим отбор. На европейско ниво те може би не са толкова добре познати, но са много бързи в атака и няма да бъдат лесен противник”, каза халфът на Барселона.

„Те имат треньор, който ни познава и той ще се опита най-доброто за да спечели от нашия начин на игра. Мисля, че ще ни чакат в отбрана и ще се опитат да се впускат в контраатаки.”

„В наши дни най-важното кой ще отбележи първия гол, особено на състезания като европейското първенство или подобни турнири. Да вкараш първи позволява да насочиш мача накъдето желаеш.”

„Футболът е колективен спорт и ние наблягаме на това. Ясно е, че ако Испания достигне полуфинал или пък финал, тогава някои играчи ще бъдат споменавани повече. Надявам се да стане така и испанец да спечели Златната топка”, коментира Шави важността на звездите в отборите.