Шави: Барса страда от ниския морал
Шави: Барса страда от ниския морал / netinfo
Барселона даде възможност на съперниците си да се борят за титлата с неспособността на играчите да осъзнаят колко е важно да се трудят здраво и да поддържат отборния дух. Това заяви полузащитникът на „каталунците” Шави пред мадридския всекидневник „Марка”. „Изкарахме цял сезон с мисълта, че можем да печелим мачове само с името си, а не става така. Истината е, че сбъркахме,” продължи той.

„Не мисля, че бяхме високомерни, но смятам, че просто решихме да се опитаме да печелим срещите без да се влагаме прекалено. Що се отнася до класа, ние имаме повече от голяма част от останалите отбори, но ако не се трудиш, всеки може да те бие.”

Барселона имаше аванс на върха почти през целия сезон, преди миналата седмица да позволи на вечния враг Реал Мадрид да излезе начело в класирането, четири кръга преди края на шампионата.

„Ако не бяхме направили толкова много грешки, вече щяхме да празнуваме титлата, но ние дадохме на Реал надежда и те вече са първи, без да са играли добре.”

Въпреки всичко, Шави смята, че не всичко е изгубено. „Отказвам да повярвам, че сме приключили един цикъл и не можем отново да си върнем формата,” заяви той.

„Основите на тима ни все още са много здрави…Оптимист съм, че все още можем да спечелим лигата. Ако не го вярвах, по добре да се прибирам и да си стоя вкъщи. Нека изчакаме да видим как ще се справят Реал Мадрид като лидери,” завърши испанският национал.

Барселона гостува на Атлетико Мадрид в неделя, а Реал пътува за Уелва.