Шарапова води класация за най-богата руска знаменитост
Шарапова води класация за най-богата руска знаменитост / netinfo

Мария Шарапова отново зае първо място в класацията на най-богатите руски знаменитости, изготвена от руското издание на списание Форбс. Сексапилната тенисистка е на върха с доходи от 19 млн. долара за периода 1 юли 2005 г. - 30 юни 2006 г.

На второ място е суперзвездата на руската естрада Алла Пугачова, на трето - певецът Дима Билан, следван от баскетболиста Андрей Кириленко. Петорката се затваря от поп-идола Филип Киркоров. От 50 имена в класацията спортистите са 20 и всички те са заработили своите милиони извън пределите на Русия, което е и помогнало на съставителите на класацията за нейната автентичност.

Доходите в списъка се отчитат на база "данни, предоставени от участниците в списъка и независими експерти". Под внимание се взимат само средствата, заработени от звездите "благодарение на таланта си". За първи път в списъка на богатите влиза боксьорът Николай Валуев, който е спечелил 1,9 милиона долара във въпросния период.

Сред другите звезди от средите на културата и шоубизнеса са скандалните момичета от "Тату", клоунът Вячеслав Полунин, писателят Борис Акунин, групата "Мумий Трол", оперната певица Анна Нетребко и кинорежисьорът и актьор Никита Михалков.