Шарапова и Хингис с лесни победи в Австралия
Шарапова и Хингис с лесни победи в Австралия / netinfo

Поставената под номер 1 в основната схема Мария Шарапова продължава напред в осминафиналите на Откритото първенство по тенис на Австралия, след като победи в два сета италианката Татяна Гарбин с 6:1, 6:3. Гарбин стартира мача убедително и успя да създаде трудности на Шарапова, като поведе с 2:0 гейма, но руската тенисистка започна да играе по-концентрирано и обърна до 3:2. Маша не допусна изненада и затвори сета при 6:3. Вторият сет премина под превъзходство на рускинята и завърши за 30 минути – 6:1. В следващия кръг Шарапова ще се изправи срещу Вера Звонарьова от Украйна.

Бившата номер едно в световния тенис Мартина Хингис победи с 2:0 сета Айко Накамура от Япония в друг мач от третия кръг на първенството на Австралия. Швейцарката нямаше проблеми в първия сет и успя да го спечели за 29 минути с 6:2. Втората част също не създаде проблеми на Хингис, която я взе с 6:1. В следващата фаза на турниратя ще срещне победителката от срещата между Динара Сафина и На Ли.

Сръбкинята Ана Иванович загуби от Звонарева с 1:6, 2:6. Поставената под номер 4 Ким Клайстерс се наложи над украинката Альона Бондаренко с 6:3, 6:3.

Пати Шнидер от Швейцария се класира за осминафиналите в женския турнир на Откритото първенство по тенис на Австралия, след като елиминира с 2:1 сета представителката на домакините Алиша Молик.