Шакиб Бензукан хвърли патериците
Шакиб Бензукан хвърли патериците / netinfo

Защитникът Шакиб Бензукан от вчера не е с патерици. Той се отърва от тях след като ги ползваше близо месец след направената му операция. Мароканецът бе опериран в Мюнхен и след това се върна при сините в Австрия като се придвижваше с помощта на патерици.

В началото Шакиб се движеше трудно, но сега демонстрира, че възстановяването му върви повече от добре. За кратко време Бензукан се прибра и в родината си, но след това се върна да се възстановява под лекарския контрол на докторите в Левски. На този етап Шакиб ходи и по план раздвижва оперирания крак. Рано е да се мисли за по – сериозни тренировки.

Бензукан провежда индивидуални занимания целящи подобрение на движението и възстановяване на бедрения мускул на оперирания крак. Оперираният от херния Сашо Киров направи първа тренировка след претърпяната операция и изминалия възстановителен период.

Той проведе заниманието преди обяд, когато тренираха и Георги Сърмов и Боян Илиев. Старши треньорът Емил Велев се надява Живко Миланов да се върне към пълноценни тренировки и да бъде готов за участие другата сряда в мача БАТЕ Борисов – Левски.