Шаби Алонсо: Ще прекъснем серията на Челси
Шаби Алонсо: Ще прекъснем серията на Челси / netinfo
Полузащитникът на Ливърпул Шаби Алонсо вярва, че в неделя „червените” могат да прекъснат впечатляващата серия на Челси. Лондончани нямат загуба на своя „Стамфорд бридж” от месец февруари 2004 година, когато отстъпиха пред гостуващия Арсенал с 2:1.

В същото време Ливърпул пък няма загуба в цели 16 мача във всички състезания и записа впечатляващ старт във Висшата лига.

Възпитаниците на Рафа Бенитес също записаха и първата си победа над вечения съперник Манчестър Юнайтед под ръководството на испанския специалист и Алонсо е уверен, че „мърсисайдци” могат да продължат с чудесното си представяне и на „Стамфорд бридж”.

„Победата над Юнайтед в първия голям тест за нас този сезон бе много важна за нашата увереност. Мачът с Челси е поредният голям тест за нас”, коментира Алонсо.

„Знаем, че Челси притежават невероятен рекорд на свой терен във Висшата лига – не са били побеждавани от цели четири сезона. Ще бъде наистина трудно, но вярваме, че сме готови да постигнем добър резултат там”, продължи испанският национал.

„Отиваме на „Стамфорд бридж” без никакъв страх. Изпитваме респект към тях, тъй като те са добър отбор, но вярваме в собствените си способности и вярваме, че можем да спечелим”, каза още Шаби Алонсо.

Двубоят между Челси и Ливърпул е в неделя от 15:30 часа на стадион „Стамфорд бридж”. Двата тима са съответно на първо и второ място във временното подреждане с равен брой точки – 20.