Сериозна санкция за Ботев
Сериозна санкция за Ботев / netinfo

Отборът на Ботев Пловдив бе наказан да играе следващите си два домакински мача пред празни трибуни заради хвърлени предмети по време на пловдивското дерби срещу Локомотив Пловдив през уикенда.

„Канарчетата” ще трябва да платят и глоба в размер на 3000 лева. Това стана ясно днес след заседанието на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз.

Ето и всички решения на ДК към БФС от днес:

По Т. 1.

За нанесена обида на ръководител на БФС, ДК наказва Филип Филипов треньор на ПФК ”Вихрен” съгласно чл.39, ал.1, т. 17 с глоба 1000 лв.

По т.2

“А” ФГ 22- ри кръг

С предупреждения – 32 състезатели

С лишаване от състезателни права: ЛСП лв.

Удоджи Чикозие ПФК"ЦСКА" 1 750

Иван Костадинов Пасков Локомотив -Сф 1 250

Саша Симонович ПФК"Славия" 2 800

Николай Димов Кръстев ПСФК"Черн-ц-Бс"-Бс 1 250

ПО ДОКЛАД

За извършени нарушения след края на срещата, ДК на основание чл. 35, ал.1, т. 6 наказва Димитър Николаев Васев пом.– треньор на ПФК ”Локомотив” Сф с лишаване от правото да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба 500 лева.

За извършени нарушения след края на срещата, ДК на основание чл. 35, ал.1, т. 6 наказва Антон Костадинов Велков пом.– треньор на ПФК ”Локомотив” Сф с лишаване от правото да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба 500 лева.

За хвърляне на предмети попаднали в опасна близост до състезатели на ПФК ”Локомотив” Пд, на основание чл. 39, ал. 1, т. 4, буква “б” предложение второ и във връзка с чл. 67, т. 13, буква В първи абзац, предмета по своя характер може да предизвика последствие по смисъла на чл. 67, т. 13, буква “а”, ДК наказва ПФК ”Ботев” Пд със състезание при закрити врати за 2 срещи и имуществена санкция в размер на 3000 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.39, ал.1, т. 4, б. А - ДК наказва ПФК "Локомотив“ Пд с имущесвена санкция в размер на 1000 лева .

За извършени нарушения по време на срещата, ДК на основание чл. 35, ал.1, т. 6 наказва Славчо Янчев Атанасов масажист на ПФК ”Локомотив” Пд с лишаване от правото да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба 500 лева.