Сериозна агитка подкрепя Албена и Максим в Полша
Сериозна агитка подкрепя Албена и Максим в Полша / netinfo
Сериозна българска агитка подкрепя Албена Денкова и Максим Ставийски на Европейското първенство по фигурно пързаляне във Варшава.

Голямо учудване се е получило след изиграването и вдигането на оценките на танцовата ни двойка, дори и в чуждите щабове. В кулоарите журналистка от Италия е поздравила българите и ги е окуражили с думите:„Всички знаят, че сте най-добрите”.

Според специалистите в Полша силната волна програма на световните шампиони ще им позволи да вземат преднина и да стопят разликата от една точка спрямо техните конкуренти за титлата.

Размерите на пързалката, които са по-малки в сравнение с тази, на която тренират в САЩ им е създало проблеми, свързани с начина на пързаляне и най-вече със скоростта. По-неприятното за тях е бил фактът, че не са знаели предварително за това.

Бившият председател на федерацията ни по фигурно пързаляне Евгения Кърнолска сподели за Гонг, че няма виновни относно липсата на български съдия при танцовите двойки, което несъмнено се отрази върху резултата на Албена и Максим.