Сензация: Хъл Сити покори „Емирейтс”
Сензация: Хъл Сити покори „Емирейтс” / netinfo
Новакът в английската Висша лига Хъл Сити сътвори една от най-големите сензации в английското първенство в последните години, побеждавайки Арсенал с 2:1 като гост.

Бойкият тим на Хъл дори успя да преодолее гол пасив и да стигне до крайния успех, който изкачи „тигрите” на шесто място, само на точка от „артилеристите”, които са четвърта позиция.

Въпреки първоначалните прогнози за лесен успех на домакините, Арсенал успя да поведе едва в 51-ата минута, когато Пол Макшейн си реализира нещастен автогол след прекрасен пробив на Тио Уолкът.

Попадението не смути гостите и само десет минути по-късно бразилската звезда на Хъл Джоевани успя да възстанови статуквото на терена с прекрасен изстрел от около 25 метра, с който не остави никакви шансове на Алмуния.

Ентусиазмът на момчетата на Фил Браун не спря дотук и в 66-ата минута Даниел Кузин отбеляза може би един от най-ценните си голове в своята кариера. След изпълнение на корнер, Кузин се извиси в наказателното поле на домакините и с глава даде преднина на своя тим.

До края на мача домакините се опитаха да стигнат поне до равенството, но пропуските на Уилям Галас, Карлос Вела и Коло Туре се оказаха решаващи за крайния изход на среща.