Сашо Димитров: Говорено е с повече от един за катастрофални загуби
Сашо Димитров: Говорено е с повече от един за катастрофални загуби / снимка: Gong.bg

Селекционерът на юношеския национален тим Александър Димитров коментира в „Спортно шоу Гонг” по Дарик скандала с черно тото, който избухна около отбора, като се опита да повдигне леко завесата върху случилото се.

„Напрежението беше много голямо, защото разбрахме на 16-и срещу 17-и, часове преди да излетим за Виена. Чест прави на състезателите - те ми казаха за предлагане на подкупи за симулативна игра с цел да загубим катастрофално. Извикахме състезателя - доста беше притеснен може и да е бил заплашван, това следствието ще го разкрие. Това повлия негативно на представянето ни. Доверието, което е изградено и светкавичната реакция на г-н Михайлов, който показа категорична воля да се бори, това искам да отбележа. Не мога да кажа дали в един, два или три мача е трябвало да паднем катастрофално. Ние загубихме, но спечелихме голямо доверие на основа, на която може да продължим и нататък”, заяви Димитров.

„Разговаряйки с този играч, не го обвинявам, с щаба преценихме, че главата не му е чиста и няма да може да се представи адекватно и преценихме, че трябва да го отстраним. Буквално преди да излетим го отстранихме. Неслучайно имаше напрежение и върху останалите преди мача с Германия. Те са големи мъже и герои и загатнаха за своя потенциал”, обясни още той.

„Беше нещо ужасно. Не го пожелавам на никого. Беше много тежко. Чест прави на всички, че това остана само вътре в кухнята. Колектив сме - никой не се изпусна с цел да не се възпрепятства разследването”, посочи треньорът.

Димитров отказа да коментира дали опитът за вербуване е станал на бензиностанция до хотела на отбора в Правец. „Не ми се ще да влизам в детайли и подробности, защото една дума може да осуети следствието. Много неща знам, но това е от компетенцията на следствието”, каза той.

Подробности за скандала четете на Gong.bg