Сарата: Ще се женя, играя с две бременни
Сарата: Ще се женя, играя с две бременни / netinfo
Пом.треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Владислав Тодоров – Сарата разкри пред Гонг, че ще скъса с ергенлъка. Настоящият наставник на женския тим на Анортозис ще се жени за приятелката си Мария Йосифова – Мани, с която е от 11 години.

„С Мани много искаме да се оженим. Обмислили сме го, но ще видим това лято или следващото, защото е необходима голяма организация за хубаво тържество. Не знам как ще се оправим с натоварената програма с националния отбор. Бяхме го замислили за това лято, но трябва свободно време и не знам дали ще успеем за тази година. Годеж нямаме, но вече 11 години живеем заедно и нямаме нужда от такива неща. Искаме хубава сватба!” разкри Сарата пред Гонг от плажа в Кипър. На брега на Острова на Афродита Владислав и Мария разпускат с плажен волейбол и хващат тен в няколкото почивни дни преди последните мачове на новия си тим Анортозис за първенството и Купата на Кипър. В Кипър времето е страхотно – около 30 градуса, но с мъгла от пясъците от африканския атмосферен фронт.

Сарата чака да се върне в България, за да яхне отново любимия се 1 000 кубиков мотор Сузуки. „Оставих го в България, за да го пооправят, че имах лека случка с него миналото лято. Тук си имам друг, а и колата ми е в Кипър. Живот и здрави като се прибера, дано да имам 10-15 дни да подавам газ с любимия в България” сподели още Сарата. Лудата глава кара мотори вече 11-та година, признава, че е вдигал 260 км/ч с японската машина, въпреки че тя може да вдигне цели 280 км/ч. Неговата приятелка Мани също е запалена по моторите.

След като миналата година Сарата изведе АЕК (Ларнака) до дубъл в Кипър, този сезон, той е начело на Анортозис и има шанс за повтори успеха. Странно, но факт – в тима му има две бременни волейболистки.

„И тази година трябваше да съм в стария отбор на АЕК, но в последния момент не се разбрахме. Отидох в Анортозис с Мария Йосифова, Диана Филипова и една украинка. Отстранихме стария ни тим в два мача за Купата, ако спечелим по един мач за шампионати и купата имаме шанс за нов дубъл. Истина е, че в момента в тима ми има две бременни! За едното момиче разбрахме преди около три месеца и половина, а за другото преди 7-8 дни. За първи път се сблъсквам с такъв проблем. Участват си нормално в подготовката. Едната от бременните е най-важната ми състезателка. Кипър ми харесва – спокойно място за живот, но и предизвикателство. Специалистите са много малко и като правиш него и израстват играчите от посредствено на високо ниво, си горд. Градиш! Доволен съм от работата и учим хората на волейбол. Това ми доставя удоволствие.