Самолетна одисея отведе отбор в Солун вместо в София
Самолетна одисея отведе отбор в Солун вместо в София / netinfo

Женският отбор на Волтурно по водна топка остана „на сухо“ в Рим, след като не можа да стигне навреме за мач в София на 7 декември. За одисеята разказва сайтът на италианската асоциация по водна топка.

Според него полетът на „Алиталия“ на 6 декември от Рим за София е бил отменен поради затваряне на летището в София, „нещо, което може да се случи“, както коментира с разбиране сайтът.

Вместо да отмени полета за 7 декември сутринта, като се предполага че сутрин мъглата се вдига, „Алиталия“ обаче обявила полета за 15,30. Самолетът литнал, но по време на полета се разбрало, че софийското летище в този момент затворило пистите си. Така, италианският самолет поел в посока Солун.

Надявайки се да вземе автобус оттам за София, отборът на Волтурно слязъл в Солун, но напразно. Гръцките власти не се заинтересовали особено от италианските проблеми и отказали да уреждат автобусния въпрос до София. В крайна сметка девойките се качили отново на самолета, който ги върнал в Рим, или по-точно в хотел до римското летище, където преспали за сметка на „Алиталия“. Мачът в София бил преместен за 8 декември с надеждата, че вторият опит за полет на италианските спортистки ще бъде успешен. /ПронтоСофия/