С две асистенции на Бербо Тотнъм разби Уигън
С две асистенции на Бербо Тотнъм разби Уигън / netinfo
Българският национал Димитър Бербатов игра 90 минути за своя отбор Тотнъм и записа две асистенции при разгромната победа с 4:0 над Уигън в мач от 13-я кръг на Премиършип.

В 13-та минута Роби Кийн навлезе в половината на гостите, след което намери в наказателното поле Джърмейн Джинас, който отблизо нямаше никакви проблеми и откри резултата.

След тринайсет минути ситуацията се повтори, като този път Димитър Бербатов изведе в много добра позиция халф на „шпорите”, който отбеляза своя втори гол в срещата и удвои преднината за домакините.

В 34-та минута Бербо намери с много хубав пас Аарън Ленън, който с удар от въздуха направи преднината на Тотнъм класическа.

До края на първото полувреме „шпорите” имаха възможност да покачат резултата, но Кийн и Бербатов нямаха шанс пред противниковата врата.

В 72-та минута Дарън Бент оформи крайното 4:0 с премерен удар от средно разстояние.

С тази победа Тотнъм се отдалечи от зоната на изпадащите и вече се намира на 14-о място с 11 точки, колкото има отбора на Бирмингам, но лондончани са с по-добра голова разлика. Уигън се закотви на предпоследното място.

Болтън и Мидълсбро в слаб и не атрактивен мач завършиха 0:0. По този начин Уондърърс изпуснаха добра възможност да излязат от зоната на изпадащите.