Русия – Испания е финалът и на Евробаскет
Русия – Испания е финалът и на Евробаскет / netinfo
Русия – Испания ще е финалът на Европейското първенство по баскетбол. Това стана ясно след изиграването и на втория полуфинален сблъсък. В него Русия победи с 86:74 Литва и продължи отличното си представяне в надпреварата.

„Сборная” започна срещата във вихрено темпо и след първите 10 минути водеше с 25:12. Във втората част литовците се съвзеха от шока и на свой ред взеха частта с 21:15. Така на полувремето Русия имаше преднина от само 7 точки. Тази преднина се запази и след третата четвъртина – 65: 38.

В последната част руснаците не позволиха изненада и дори увеличиха преднината си за крайния резултата 86:74.

Испания пък се класира за финала по-рано днес след победа над настоящия европейски шампион Гърция. Интересното е, че същите два отбора ще се срещнат и във финала на Европейското първенство по волейбол, където обаче домакинът е Русия.

За руснаците Андрей Кириленко бе най-полезен с 29 точки и 8 борби. 18 точки добави американецът Дж.Ар. Холдън, а Хряпа се отличи с 15.

Най-резултатен в срещата бе Шишкаускас с 30 точки, но това не помогна на литовците да се класират за големия финал.

Хърватска и Германия пък ще спорят за 5-тото място на Европейското първенство след като днес победиха съответно Фрнация и Словения и се класираха за

квалификационния турнир за Олимпийските игри. Французите и словенците пък ще трябва да определят и последния отбор за този турнир.