Румънците: Вниманието е насочено към мача с Албания
Румънците: Вниманието е насочено към мача с Албания / netinfo
В студиото на Спортно шоу Гонг гостуваха румънските журналисти Адриан Раду и Паоло Течуани от „Реалитата ТВ” и „Нюз ин”, които споделиха очакванията си за съботния двубой България – Румъния и коментираха развитието на футбола в северната ни съседка.

- Какви са очакванията преди мача с България?

- Хората са много доволни от класирането за Евро 2008, а вниманието е насочено повече към домакинския мача с Албания, когато всички ще могат да отпразнуват успеха. Играчите останаха изненадани, че се класираха още след мача с Люксембург и не знаеха, как точно да празнуват.

- Попречиха или помогнаха разразилите се извън терена скандали?

- Тези извънфутболни неща бяха много силен стимул за румънския отбор, който искаше да покаже, че думите на Стоичков, не са основателни, футболистите искаха да се докажат.

- Защо „забравеният” Еуген Трика беше повикан в националния отбор за мача с България?

- Трика в момента играе за лидера в шампионата Клуж, той вкара победния гол в последния мач на отбора и като цяло играе много добре. Това, че познава добре българите, не е единствената причина, той да попадне в отбора.

- Защо румънският футбол прогресира толкова сериозно в последните години?

- В румънските отбори се изляха доста инвестиции в последните години и това е причина младите и талантливи футболисти да изберат да останат в родината си, а тяхното присъствие вдига класата на първенството..

- Защо въпреки силното първенство посещаемостта не е достатъчно добре?

- Когато отборите играят добре, повече хора ходят по стадионите. Има проблеми и с хулиганството, което спира на много хора да ходят на футболни мачове.

- Какво става с грандовете Стяуа и Динамо?

- Динамо и Стяуа са инвестирали много пари в много играчи, докато Чехлаул и Клуж по-концентрирано са вложили пари в по-малък брой, но по-класни играчи и на това се дължи успехът им.

- Вашата прогноза за двубоя в събота?

- Румънският отбор идва много по-отпочинал и смята, че резултатът ще е равен (според Адриан Раду). Очаквам румънците да са по-мотивирани и да спечелят с 1:0 или с 2:1 (смята Паоло Течуани).