Росицки хвърли патериците
Росицки хвърли патериците / netinfo
Контузеният чешки национал и играч на Арсенал Томаш Росицки захвърли патериците и продължава с възстановителния процес след сериозната контузия в коляното.

27-годишният състезател пропусна голяма част от сезона за „артилеристите”. Той се възстановява в Прага след операцията, която претърпя през май. Росицки не успя да изпълни и задълженията си към националния отбор на Чехия като пропусна срещите от Евро 2008.

Медиите от Острова информират, че Томаш вече не си помага с патерици като ходи, ще пътува много скоро за Лондон и няма търпение да се върне на зеления килим. Въпреки голямото си желание обаче се очаква, състезателят да пропусне началото на сезона за „топчиите”.

„Това, че се отървах от патериците ми дойде много добре, голямо облекчение. За шест седмици след операцията не трябваше да правя и едно движение без тях. Сега, това приключи”, сподели Росицки за официалния сайт на Арсенал.

„Все още изпитвам проблеми с ходенето, но свиквам. Не е кой знае какво, но поне ходя сам”, добави той.

„След няколко дни летя за Англия. В Лондон ме очаква продължение на рехабилитационната ми програма. Нямам представа какво точно ще представлява. Сигурен съм, че специалистите на „Емирейтс” са ми изготвили отлична програма”, каза още Томаш Росицки.