Росен Барчовски: Ще я караме скромно
Росен Барчовски: Ще я караме скромно / netinfo
Старши треньорът на баскетболния ЦСКА Росен Барчовски заяви, че е доволен от победата над Левски, но не и от играта. „Червените” за втори пореден път надвиха големия си съперник с 90:82 точки.

„Не съм доволен от самото качество на играта. За втори път печелим срещу Левски с много пропуски. Има огромна разлика в нашия тим от началото и сега. Ще я караме скромно, както сме тръгнали. През пет минути трябва да си поглеждаме цървулите на земята. Не съм видял траспарантите срещу Бойко Младенов, но ми казаха. За това ще ми трябва малко работа по въпроса и основно на Бойко. Той трябва да ги спечели с играта си. Има натрупан негатив от времето, когато беше в Левски. Джош Уошингтън беше полезен в нападение, но имам забележки и към него”, коментира Барчовски.

Феновете на „червените” пак показаха не особено дружелюбното си отношение към бившия играч на Левски Бойко Младенов издигайки специални плакати.

Новият съотборник на центъра в ЦСКА Людмил Хаджисотиров-Удо обаче каза след срещата: „Бойко Младенов също дойде в отбора, а ние имахме нужда от чиста петица. Мисля, че той може много да помогне, просто му трябва малко време, но заедно с него мисля, че имаме шанс да се борим за второто място.”

Плеймейкърът благодари за поддръжката, която дойде от трибуните. „Трябваше да оправдаем подкрепата от феновете и просто днес играхме много добре. Завръщането на Георги Давидов се отрази много позитивно, имахме нужда нашият капитан да е с нас на терена. Джош направи силно включване и вкара важни кошове. Вярвам, че имаме големи шансове”, заяви Удо, който се отчете с 22 точки за своя тим, включително 5 тройки и 5 асистенции. Американецът Майк Хендерсън бе най-резултатен за „червените” с 24 точки. Той овладя и 5 борби, а неговият сънародник Джош Уошингтън реализира 15 точки, от които 3 тройки.