Роналдо и Капело в разпра?
Роналдо и Капело в разпра? / netinfo

Бразилският нападател Роналдо заяви, че не знае какво трябва да направи, за да заслужи титулярното място в „Реал” (Мадрид) под ръководството на новия наставник Фабио Капело.

"Най-лошото нещо в това, че не играя е, че нямам доверието на треньора, а и не мога да разбера как да си го върна", заяви Роналдо.

30-годишният бразилец бе голмайстор на „Реал” през миналия сезон с 14 попадения, въпреки че пропусна доста срещи заради контузии.

С идването на Фабио Капело на "Сантяго Бернабеу" през лятото и с привличането на Рууд ван Нистелрой от „Манчестър Юнайтед” обаче Роналдо стана резерва на холандеца.

Бразилецът пропусна началото на сезона заради операция, но след като се възстанови, той е изиграл едва 100 минути с "белия" екип в първенството и в Шампионската лига и все още няма отбелязан гол и мач като титуляр.

"Не знам какви са критериите, за да заслужа място в стартовия състав. Чувствам се в добра форма, теглото ми е нормално и всичко изглежда наред. Капело обаче явно няма доверие в мен в този момент. Ако това не беше така, щях да играя повече", заяви Роналдо.

Въпреки проблемите, нападателят е готов да изпълни до край договора си в „Реал”, който изтича през лятото на 2008 година. "Очаквам да изпълня контракта си тук, а след това ще поиграя още две години в Бразилия или в САЩ и на 35 ще се оттегля от футбола", заяви Роналдо.

"Аз съм боец и съм готов за битка. Това е малък проблем, сравнен с други. Щастлив съм, когато играя футбол. В момента обаче това не се случва често", допълни той.