Роналдиньо: Мойте зъби са най-хубави
Роналдиньо: Мойте зъби са най-хубави / netinfo

Бразилската суперзвезда Роналдиньо не се притеснява от заешките си зъби, които от дълго време насам са негова отличителна черта.

"Имам големи, силни здрави и чисти зъби, защото редовно ходя на зъболекар, заяви бразилецът в интервю за списание Rund (издание юли).

Никой няма такива хубави зъби и никой не е така красив като мен. Защо трябва да се смеят на зъбите ми? Напротив - има хора, които харесват моите зъби", продължава звездата на Барса.

Роналдиньо знае, че много хора му се смеят, но той спокойно живее с това. "Знам, че има такива хора, но никой директно не ми е казвал лоши неща за зъбите ми.

Още като малък Роналдиньо е бил по-смел от своите съученици и не се е страхувал от машинките в кабинета на зъболекаря.

"Естествено не харесвах инжекциите, но никога не съм имал проблеми да отида на зъболекар", казва бразилският магьосник. Той подчертава, че все пак е изпитвал страх, когато сменял млечните зъби, макар че за всеки паднал зъб, получавал по една монета.

Роналдиньо признава, че понякога е обект на подигравки от съперниците. "Опитват се по време на мачове да ме обидят заради зъбите ми и да ме извадят от равновесие. Това обаче въобще не ми влияе.

Никога не съм се чувствал нещастен заради зъбливата ми усмивка", смее се се бразилската звезда. Защо да се тревожа излишно. Аз съм футболист, а не фотомодел".

На въпрос защо не си коригира зъбите, Роналдиньо отговаря: "Докогато зъбите не ми пречат и докато са здрави, дотогава ще си останат така".

Преди години Роналдиньо е изпробвал зъбна скоба за коригиране, но почувствал, че няма нужда от нея и я захвърлил.