Роберто Карлос: Искам да играя на Мондиал 2010
Роберто Карлос: Искам да играя на Мондиал 2010 / netinfo
Ветеранът Роберто Карлос, който в момента играе за турския тим Фенербахче, планира да разговоря с треньора на Бразилия Дунга и да го помоли да му даде шанс да се върне в националния отбор.

„В момента кариерата ми е доста добра. Затова мисля, че сега е точното време за моето завръщане в националния отбор. Искам спокойно да говоря с Дунга относно неговите планове за мен, Мисля, че футболистите трябва да поемат инициативата при такива случаи”, каза Роберто Карлос.

34-годишният ляв бек до лятото на 2007 година бе една от звездите на Реал Мадрид, където се състезава над десет години. Карлос заяви, че иска да изтрие от главата си лошите спомени за представянето на Мондиал 2006 в Германия, когато бе доста критикуван от феновете.

„Имам 132 мача за Бразилия, в които сме допуснали само 16 загуби. Смятам, че хората ми създават несправедлив и неподхождащ ми имидж”, обясни ветеранът.

След Световното първенство в Германия бранителят се отказа от националния отбор, но сега е променил мнението си и иска да се завърне в състава на петкратните световни шампиони. Карлос обясни, че ще бъде щастлив дори, ако седи на резервната скамейка.

„Искам да се върна в националния отбор, защото се чувствам добре. Не мисля за това дали ще бъде титуляр, или не. Ще направя всичко възможно за да печелим. Вече съм се върнал в тима в съзнанието си и това ме прави щастлив”, добави Карлос.

Въпреки, че през 2010 година ще бъде на 37 години Роберто Карлос иска да играе за Бразилия на Световното първенство в Южна Африка.

„Смятам, че имам възможност да играя на Световното първенство през 2010-та година. Физически съм в отлична форма, а това е най-важното”, добави кариоката.