Римски съд оправда Кафу
Римски съд оправда Кафу / netinfo

Римският Апелативен съд оправда капитана на бразилския национален тим Маркош Еванджелиста Кафу по обвинението подправяне на документи и незаконно получаване на италиански паспорт за "отсъствие от престъпление".

Заедно с него са оправдани още Франко Сенси собственик и бивш президент на клуба Рома, където по това време е играл Кафу, съпругата на футболиста Реджина Фелисиано, а също така и Густаво Бартлет - бивш аржентински играч на Рома.

Прокуратурата обвини поредица от играчи, ръководители и официални лица в това, че по незаконен път са били издавани на латиноамериканци паспорти, за да освободят в отборите си места за нови чужденци и да се сдобият с права на граждани от Европейския съюз.

Епизодите от кариерата на Кафу, която е разследвана, е между 1997 и 2003 година, когато той е играл за Рома. Претенциите на прокуратурата бяха за 10 месеца лишаване от свобода за Кафу и Сенси. Така по този случай бяха оправдани служители на бразилското посолство в Рим, хора от общината и дипломати.

Апелативният съд в италианската столица обаче е подготвил обвинение за Оскар Бартлет - баща на аржентинския футболист, както и искане за затвор от 1 година за машинации и незаконно издаване на документи заедно със служител на италианското консулство в бразилското градче Сан Изидоро.

По 8 месеца се очаква да получат и още двама аржентински играчи - Мауро Навас и Маурисио Пинеда. Дори и да получат тези присъди, те ще имат право на обжалване.