Рилски спортист поднесе изненадата на кръга
Рилски спортист поднесе изненадата на кръга / netinfo

Отборът на Рилски спортист поднесе изненадата в поредния кръг на "А" група, побеждавайки с 1:0 като гост столичния Славия.

Мачът започна много лошо за домакините от Овча Купел, след като още в 27-ата минута "белите" останаха с човек по-малко заради червения картон на Асен Караславов, който удари без топка капитана на самоковлий Димчо Маринов. Така първото полувреме завърши с нулево реми, а 4 минути след началото на втората част гостите от Самоков откриха резултата чрез Стефан Костадинов. Минута по-късно футболистите на Славия имаха шанс да изравнят, но уцелиха греда.

Васил Киров изпусна дузпа за Рилски спортист в 79-ата минута, след като и той удари гредата. Играчът на Рилски спортист Калин Щърков проби по левия фланг, а Емил Петров закъсня и го фаулира в пеналта. Съдията Николай Йорданов отсъди дузпа и показа жълт картон на нарушителя. В останалите срещи от кръга Ботев разби с 5:1 в Пловдив Спартак Варна, Марек победи с 4:2 Родопа в Дупница на стадион "Бончук", а Вихрен и Беласица си поделиха по 1 точка, завършвайки 1:1 на лицензирания вече стадион в Сандански.