Рийкард: Притеснението си каза думата
Рийкард: Притеснението си каза думата / netinfo
Наставникът на Барселона Франк Рийкард призна, че притеснението от големите очаквания е оказало значително влияние върху представянето на неговите момчета снощи срещу Шалке. Въпреки това каталунският гранд взе победата с 1:0 и след общ резултат 2:0 се класира за полуфиналите на Шампионската лига, където ще трябва да се бори с Манчестър Юнайтед.

„Мисля, че постигнахме много важен резултата снощи. Много съм радостен и поздравявам играчите си, който работи здраво, за да стигне дотук”, започна спецът.

„Преди мача казах, че Шалке е много силен съперник, не заради някой определен играч, а защото е много силен като отбор, много бързо атакуват, много бързо се прибират в отбрана. Победата дойде трудно”, добави той.

„Заради резултата от първия мач, Шалке нямаше какво да губи снощи и можеше да направи и изненада. Немският тим се представи много добре, но притеснението в нас си каза думата. Всичко можеше да се случи”, коментира още Рийкард.

„Очаквам с нетърпение предстоящите ни две срещи с Манчестър Юнайтед. Имаме достатъчно време да се подготвим и да поговорим за тях”, завърши наставникът на Барселона.