Рийкард изпратен с аплодисменти, Лапорта освиркан
Рийкард изпратен с аплодисменти, Лапорта освиркан / netinfo

Феновете на Барселона изпратиха с аплодисменти треньора Франк Рийкард в последния му мач на "Ноу Камп", като в същото време издигнаха протестни лозунги, развяха белите кърпички и освиркаха президента на клуба Жоан Лапорта.

По време на домакинската загуба от Майорка с 2:3 привържениците опънаха плакати с надписи "Рийкард, благодим за всичко" и "Барселона - ДА, Лапорта - НЕ". Дълго след края на срещата ултраси на Барса скандираха "измамници" по адрес на ръководството и призиви "Росел президент".

Рийкард в събота обяви, че ще приеме, ако го освиркат, но подчерта, че вината за провала на Барса този сезон е колективна. 45-годишният холандец застана начело на каталунския тим през 2003 г. и спечели две последователни титли (2005 и 2006 г.), както и Шампионската лига през 2006 г.

В снощния мач на "Ноу Камп" запалянковците освиркваха Деко и Ето`о при всяко тяхно съприкосновение с топката, за да ги накажат за картоните, заради които двамата пропуснаха дербито на "Бернабеу" в средата на седмицата (4:1 за Реал).