Резонна победа за Локо София
Резонна победа за Локо София / netinfo
Локомотив София победи Рилски спортист с 2:0 и се изравни по точки с Левски на върха в класирането в А група. „Железничарите” стигнаха до абсолютно заслужен успех, като демонстрираха класа, без да блестят, срещу по-скромния си съперник.

Владимир Джилас откри резултата в полза на домакините в 15-та минута, когато се възползва от центриране и с глава реализира първия гол за Локомотив.

Димо Атанасов бе сред най-дейните футболисти на Стефан Грозданов, като на три пъти изпробва далечни удари, застрашили вратата на Михайлов. Младежкият национал в крайна сметка успя и да се разпише в 54-та минута, когато след шут на Иван Павлов, стражът на гостите не се намеси по най-добрия начин. Цветан Генков успя да пусне топката към Атанасов и той не сгреши за 2:0.

Въпреки промените, които направи старши треньорът на Рилецо Ангел Славков през второто полувреме, самоковци не успяха да променят по никакъв начин развоя на събитията. Най- опасното положение за гостите създаде Фидел, който още в първата минута след почивката би в лявата греда на Урош Голубович.

Владимир Джилас пропусна още доста изгодни положения за Локомотив София, и логично бе заменен в края на мача. Добра новина за Стефан Грозданов бе и завръщането на Иво Иванов, който се появи на терена след шест месеца отсъствие заради контузия.

Още спортни новини в Gong.bg