Решават за Антич до края на месеца
Решават за Антич до края на месеца / netinfo
До края на месеца трябва да стане ясно с кой отбор ще се пусне в Лятната лига на НБА най-нашумелият баскетболист в родното първенство Перо Антич.

Македонецът от Лукойл Академик трябва да се срещне скоро с президента на „студентите” Валентин Златев, за да разговарят за бъдещето му. Антич има договор за още един сезон със студентите, но към него има интерес от няколко европейски клуба.

„Работим по въпроса. Всичко обаче става със съдействието на ръководството на Академик”, сподели Йорго Патапатиу от мениджърската агенция „Интерперформансис”, която защитава интересите на македонския национал.

Мениджърът даде подробности и за двамата американски баскетболисти, които пристигат на проби във варненския Евроинс Черно море.

„Дейвид Бергхоефер беше в Германия. Финансовите му изисквания не са много високи. Кори Макинтош е младо момче на 22 години с голям потенциал. Малко е неопитен, но все пак пробен период и специалистите във Варна ще преценят”, коментира още Патапатиу и потвърди, че в Морската ни столица ще се появи и талантливият македонец Кирил Николовски, а що се отнася до някои от българските баскетболисти без договор, които агенцията представлява все още няма пълна яснота къде ще продължат кариерата си.

Александър Димитровски пък е най-сериозното име от чужденците, който могат да подсилят Черно море, пише bulgarianbasket.com. Македонецът е на 28 години, висок 193 сантиметра и играе като гард.

Друг от очакваните е сърбинът Желко Божович, който е висок 200 сантиметра, на 27 години и идва сръбския ОКК Београд. Играл още в три румънски клубове - Фарул Констанца, Газ Метан и Питещи и словашкия Кошице. Играе като крило.