Реал Мадрид се подигра с Валядолид пред погледа на Манчев
Реал Мадрид се подигра с Валядолид пред погледа на Манчев / netinfo

Реал Мадрид размаза тима на Валядолид със 7:0 в мач от 23-я кръг в испанската Примера Дивсион.

Българинът Владимир Манчев бе резерва в състава на гостите, но остана такава до края на редовното време и не успя да направи повторен дебют с фланелката на Валядолид.

Головата фиеста за „белия балет” започна Баптища в 9-та минута, когато след тънък пас на Робен, остана сам срещу противниковия вратар и вкара третото си попадение в първенството от началото на сезона.

Само за две минути, в 31-та и 33-та минута, момчетата на Бернд Шустер взеха класическа преднина. Първо Раул, а после и Робен, което бе и негов първи гол в Примера Дивисион, покачиха на 3:0.

Кошмарът за гостите през първото полувреме не спря дотук. В 38-та минута, Асенхо повали Баптища в наказателното поле и реферът отсъди дузпа в полза на кралския клуб, реализирана минута по-късно от Раул. Това бе е и 11-то попадение за Раул в Ла Лига от началото на кампанията.

В 44-та минута Гути вкара в горния ляв ъгъл на вратата на гостите за 5:0, като при този резултат завърши и първата част.

Второто полувреме отново донесе само мъки за съотборниците на Владо Манчев. В 62-та минута Гути вкара второто си попадение в срещата, когато с хубав удар с левия крак покачи на 6:0.

Последното попадение в срещата бе дело на влезлия като резерва Дренте. В 80-та минута, след хубава самостоятелна акция, той оформи крайното 7:0.

След днешната победа Реал Мадрид е водач в Примера Дивисион с преднина от 8 точки пред втория Барселона. Валядолид пък заема 13-то място с актив от 27 точки.