Реал Мадрид преодоля кризата
Реал Мадрид преодоля кризата / netinfo
Реал Мадрид победи Сарагоса с 1:0 и сложи край на кризата в „кралския клуб”. Отборът, воден от Фабио Капело спечели важни три точки и се изравни с Барселона на втората позиция в Примера Дивисион. Лидер продължава да е Севиля с 37 точки, Барса и Реал са с по 35.

След седмица, изпълнена със събития за Реал М, отборът успя да се съвземе и да изиграе един от добрите си мачове през сезона дотук. „Силен” и „различен” Реал Мадрид бяха коментарите след победата над Сарагоса. Успехът дойде след попадение на Рууд Ван Нистелрой в 40-та минута. Новите попълнения на „белия балет” Гаго и Игуайн показаха класа и внесоха свежест в състава, който обаче пострада от поредната контузия на основен футболист. Капитанът Раул получи травма и бе заменен още в 15-та минута. Фабио Капело е принуден да използва целия си наличен отбор, заради многото контузии в последните седмици. Извън строя са още Гути и Роберто Карлуш.

Реал Мадрид доминираше на терена изцяло през първото полувреме, но след почивката отстъпи инициативата на амбициозния си съперник. Сарагоса е един от тимовете, които винаги играят силно в Мадрид и този път не направи изключение. Диего Милито, Евертон и Пике имаха най-чистите положения пред вратата на Касияс, като веднъж и гредата спаси вратата на Реал М, но в крайна сметка отбраната на „кралския клуб” успя да се справи.