Разпродават терена на Олимпиящадион след финала
Разпродават терена на Олимпиящадион след финала / netinfo

Теренът на Олимпийския стадион в Берлин, където се игра финалната среща на Световното първенство, ще бъде разрязан на парчета, които пък продадени като суверини, съобщиха за медиите от Организационния комитет.

Общата площ на игрището е 7140 квадратни километра и ще бъде разрязан на 60 хиляди парчета, а продажбата е поверена на концерна "Quelle", който е специализиран в доставката на стоки по домовете, купени по каталози.

Засега точната цена на едно такова парченце от игрището, на което ще се разиграе битката за 18-ата световна титла, не е определена, но се очаква тя да бъде около 75 евро. Няма да бъдат пускани в свободна продажба само няколко фрагмента от игрището, които пък ще бъдат разиграни на аукцион в интернет.

В това число влизат точката за изпълнение на дузпа, част от голлинията и ъгълчето на малкото наказателно поле. Част от приходите от тази необичайна продажба ще бъдат използвани за благотворителност. Ясно е отсега, че 100 хиляди евро ще бъдат заделени за фондовете, подпомагащи хората с физически и психически увреждания.

Президентът на Италия Джорджо Наполитано пристигна в Берлин, където наблюдава финала на Световното футболно първенство между Италия и Франция.

Заедно с него в официалната делегация е и министърът на спорта на Италия Меландри. От трибуните при спора за титлата на Мондиал 2006 този път ще отсъства италианският министър председател Романо Проди, който е отклонил поканата и е заявил, че ще гледа мача у дома с приятели. Проди обаче бе на полуфинала между Италия и Германия (2:0).