Разбихме Куба с 3:0 гейма
Разбихме Куба с 3:0 гейма / netinfo

Българските волейболисти победиха отбора на Куба с 3:0 гейма насред Хавана, след като преди по-малко от 24 часа нашите загубиха първия си мач в кубинската столица с 1:3.

По този начин волейболистите на Мартин Стоев завършиха с положителен баланс 4:3 гейма двата си мача срещу най-големия си съперник в група D на Световната волейболна лига.

С най-голям принос за победата бяха Матей Казийски и Владимир Николов, завършили съответно с по 12 и 10 точки. Възпитаниците на Мартин Стоев доминираха и в трите части на срещата.

Най-силната страна на националите в този мач бе силният им сервис, който разстрои посрещането на домакините. Кубинците нямаха поражение в зала Сиудад спортива повече от година.

Преди броени дни те загубиха финала на турнира за Купата на страните от Централна Америка и Карибите срещу Пуерто Рико с 0:3 и показаха, че не всичко в отбора им е наред.

С победата си, българите изпревариха основния си съперник за първото място в групата с по-добро геймово съотношение.

Следващите мачове на националите са като домакини на Южна Корея в събота и неделя (5 и 6 август) в Двореца на културата и спорта във Варна.

Временно класиране в група D:

1. България-5 победи 1 загуба 16:4 геймово съотношение

2. Куба-5 победи 1 загуба 15:5 геймово съотношение

3. Южна Корея-2 победи 4 загуби 8:13 геймово съотношение

4. Египет-0 победи 6 загуби 1:18. геймово съотношение