Раул: Не можем да си позволим загуба
Раул: Не можем да си позволим загуба / netinfo
Капитанът на Реал Мадрид Раул Гонсалес заяви, че който отбор загуби днешното дерби между неговия отбор и Валенсия, ще има сериозни проблеми да намери място в Шампионската лига за следващия сезон.

Нито Валенсия, нито Реал Мадрид могат да си позволят да загубят точки, ако искат да запазят шанс за титлата до края. Раул обаче смята, че двубоят не е борба за титлата.

„Който загуби днес, ще се сблъска с проблеми да намери място в Шампионската лига,” заяви той пред официалния сайт на клуба.

„Целта на всички отбори в челото е да спечелят титлата, защото все още всички имаме шанс. Но не можем да забравим, че второто място те класира директно за Шампионската лига.”

„След като загубихме от Расинг, ние бяхме наясно, че трябва да спечелим оставащите си осем мача, за да запазим шансовете си. Ако не успеем да вземем титлата, то трябва да помним, че и второто място е важно.”

Относно дербито с Валенсия, Раул заяви: „Те правят страхотен сезон. Имаха голям шанс да се класират за полуфинал в Шампионската лига, но ги елиминираха. Наясно сме, че те ще дойдат на „Бернабеу”, за да опитат всичко и да спечелят. Ние ги победихме в първия полусезон, което означава, че идват да реванш.”

„Но ние се справяме добре у дома и забавляваме феновете си. Това е един от онези големи мачове, които Мадрид няма да пропусне и съм сигурен, че ще имаме огромна подкрепа от трибуните.”

Раул говори и за предстоящите тежки срещи със Севиля и Сарагоса.

„Всички останали мачове ще бъдат трудни, няма значение кой е съперникът,” каза нападателят.

„Да играеш срещу големи отбори, които също преследват титлата само добавя масло в огъня. Ще сме още по-концентрирани като знаем за заряда на тези мачове. Нашият отбор винаги дава най-доброто от себе си, когато играе трудни срещи,” завърши Раул.

Срещу Валенсия Раул ще изравни постижението на Фернандо Йеро от 439 мача с бялата фланелка. Преди „седмицата” на „белия балет” ще останат единствено легендите Сантийана (461 мача) и Санчис (524).

Още спортни новини в Gong.bg