Райконен: Ужасно начало
Райконен: Ужасно начало / netinfo
Кими Райконен направи ужасяващ старт на защита на световната си титла във Формула 1, след като проблем с горивната помпа на новото Ферари провали шансовете му за класиране на по-предни позиции за утрешната надпревара на пистата Албърт Парк в Мелбърн и ще стартира от непривично за него 16-о място.

„Разочарованието ми е очевидно. Имах проблеми с електронната помпа на горивото, което ме принуди да спра до линията на бокса и ми попречи да се върна при техниците. Такива неща се случват на всеки, но е ужасно да започнеш сезона по подобен начин. Много е важно да печелим точки във всяко състезание и с Фелипе ще се постараем да го направим утре”, заяви разочарованият финландец.

Шефът на Ферари Стефано Доменикали пък обясни пред медиите, че механиците все още търсят точната причина за повредата на помпата.

„Това определено не е резултатът, който всички чакахме. Трябва да търсим причината за повредата до последно, а утре да се борим с всички сили”, добави Доменикали.

Фелипе Маса също имаше проблеми с болида си, но все пак успя да завърши на четвърто място в квалификацията.

„Не направих обиколка с последните ми останали гуми и мисля, че резултата не отразява възможностите ми. Когато отидох да пробвам за последно бях блокиран от много други болиди. За да се движи добре болида ни трябва да ускоряваме силно в началото иначе температурата не е добра. Получих наказание за опитите си и се ядосах, защото знаех, че имам шанс за първата позиция”, каза Маса.

„Имах чувството, че гледам повторение от миналата година, но в дори по-лош вариант. През зимата предполагахме, че ще се затрудним, когато трябва да се борим за време от само една обиколка и това си пролича днес. За утре обаче се чувстваме сигурни, защото болидите ни са способни да набират скорост по време на състезание”, допълни бразилецът.