Рафа се застъпи за Ериксон
Рафа се застъпи за Ериксон / netinfo
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че напрежението, на което е подложен Свен Йоран Ериксон в Манчестър Сити в момента, е в следствие на симптома във всеки един отбор за незабавен успех.

Двамата специалиста ще се изправят един срещу друг в неделя, когато отборите им ще излязат на „Анфийлд” в мач от поредния кръг в английската Висша лига.

Бившият селекционер на Англия е наясно с факта, че може да бъде уволнен в края на сезона и се намира в много деликатна ситуация с приближаването на настоящата кампания.

„Никой не може да каже, какво точно се случва при „гражданите” в момента, но според мен Сити направи много силен сезон. Свен трябва да е много доволен от работата си. Никога не се знае какво ще се случи във футбола, но съм убеден, че неговите играчи ще направят всичко по силите си за него”, каза Рафа, който също бе под напрежение през по-голямата част от сезона.

„Футболът в момента е много трудна игра. Аз също имам проблеми на „Анфийлд”. Всеки иска незабавен успех, а това съвсем не е проста задача. Арсен Венгер е начело на Арсенал от 12 години, а сър Алекс Фъргюсън от 21 води Манчестър Юнайтед, както виждате – иска се време”, продължи той.