Ясен Петров: Не съм магьосник
Ясен Петров: Не съм магьосник / plovdiv24.com
Новият старши треньор на Локомотив Пловдив Ясен Петров заяви на пресконференция преди пловдивското дерби този уикенд, че неговите футболисти ще играят главна роля в двубоя, а не той. Наставникът уточни, че все още не е навлязъл детайлно и няма да прави генерални промени, поне що се касае до мача с Ботев.

„Остава ни да свършим още малко работа до дербито. Радостното е, че нямаме почти никакви проблеми, само леки оплаквания от страна на Стойко Сакалиев”, заяви Ясен Петров, който похвали играчите на Локомотив Пд и тяхното старание в тренировките: „Със сигурност ще имаме проблем с определянето на групата, защото има изключително старание от страна на футболистите и ще разчитам на всички играчи.”

„Не възнамерявам да пипам, кой знае какво сега. В този първи двубой главна роля ще играят футболистите. Видял съм всичко във футбола, готов съм за всяка една възможна ситуация”, допълни треньорът.

„Нямам и какво толкова да кажа. Сигурен съм, че феновете ще създадат невероятна атмосфера. Само мога да пожелая нашия отбор чрез играта си да ги спечелим. Това е правилното поведение. Няма да ми е за първи път, ако ме освиркват, но няма да ми е и приятно. Това е част от играта”, каза Ясен Петров.

„Аз съм тук, за да променя нещата. Имаме много работа. Не искам да коментирам футболистите. Няма титуляри и няма резерви. Има хора, които влизат и които ги заменят. Ще търся мнението на Камбуров, но решението го взимам аз”, добави треньорът на Локо Пд.

Относно главният рефер на пловдивското дерби - Антон Генов, Ясен Петров заяви, че той е най-добрият български съдия: „Смятам, че ще се справи с този мач.”