Пътят на националите към медалите
Пътят на националите към медалите / netinfo
Националният ни отбор по волейбол ще срещне световния шампион Бразилия в първата си среща от финалите на Световната лига. Сблъсъкът е на 11 юли от 18:30 часа българско време в зала „Сподек” в Катовице.

Бразилия остана непобедена в група А, след 12 победи от 12 мача и само 5 загубени гейма, а в последната си среща би като гост с 3:1 гейма Финландия.

Двубоят на българите е откриващ за финалната шестица на най-престижния комерсиален турнир на планетата. След България – Бразилия е мачът между домакина Полша и тима, който ще получи „уайлд карт” от 21 часа.

На 12 юли първият мач по програма е с участието на родните национали. Пламен Константинов и кампания ще се изправят срещу Русия отново от 18:30 часа българско време, а от 21.00 часа САЩ среща тима с „уайлд карт”.

13 юли се оказва почивен за България, мачовете са Русия – Бразилия и Полша - САЩ.

На 14 юли са полуфиналите, а на 15-ти юли малкият и голям финал.

В група Е попадат отборите на Полша (домакин на финалите), САЩ (победител от група Б) и страната, която ще получи „уайлд карт”.

В група F е България (победител от група D), Бразилия (победител от група А) и Русия (победител от група C).

Миналата година на финалите на Световната лига в Москва, именно България срещна в първата си среща Бразилия и поднесе изненадата, побеждавайки „селесао” с 3:0 гейма. На малкия финал родните волейболисти отстъпиха от Русия с 0:3.

В крайното класиране от Световна лига 2006 Бразилия зае първо място, следвана от Франция, а „сборная” и България завършиха съответно на 3-то и 4- то място.