Пушката отлага дебюта
Пушката отлага дебюта / netinfo
Националът Евгени Иванов отлага дебюта за новия си отбор Ястрежебский Вийгел и няма да играе при гостуването на Делекта Бидгош от първия кръг довечера от 19:30 часа. Пушката вече е напълно възстановен от разкъсването на бедрения си мускул по време на Европейското първенство с националния отбор. „Тренирам пълноценно от петък и направих вече четири 100%-ви занимания. Няма да играя довечера, но скоро и това ще стане, чувствам се напълно здрав” каза за Гонг Евгени Иванов от Полша.

През миналия сезон Пушката бе част от конкурента на Ястрежебский Вийгел – СКРА Белхатов, а вече е съотборник с бившия капитан на националния ни отбор Николай Иванов. Евгени ще играе с №8, а Николай с №12.

На 16 октомври тандемът Иванови ще гостува на белгийския КНАК Розеларе в първи мач от Шампионската лига.

Веднага след завръщането си в Полша, Евгени Иванов се присъедини към отбора си и замина за Кенджежун Кожле, където центъра вдигна и първа купа за сезона, макар и без да играе. Ястрежебский спечели приятелския турнир, а в края на септември загуби с 1:3 гейма (22:25, 25:22, 23:25, 22:25) в приятелски мач с белгийския Нолико.

Третият българин в Полското първенство Александър Крайнов дебютира за Пломиен Сосновиец само три дни след като се присъедини към новия си отбор. Бившият волейболист на Пирин (Разлог) започна като титуляр, но загуби от СКРА Белхатов с 0:3 гейма (16:25, 27:29, 22:25)на старта на шампионата.