ПСЖ и Фейенорд продължават за УЕФА
ПСЖ и Фейенорд продължават за УЕФА / netinfo

С първата си и единствена победа в груповата фаза от турнира за Купата на УЕФА ПСЖ се класира за 1/16 финалите. Французите победиха с категоричното 4-0 вече класиралият се Панатинайкос. С по две попадения за парижани се отличиха португалският голмайстор Педро Паулета и Бонавентюр Калу. В другия мач Апоел ТА и Млада Болеслав завършиха 1-1. Панатинайкос, ПСЖ и Апоел ТА са отборите, които продължават за 1/16 финалите от седма група.

В пета група холандският Фейенорд победи с 3-1 Висла Краков и се класира за следващия етап от турнира. Английският Блексбърн затвърди добрите впечатление с минимална домакинска победа 1-0 над Нанси и завърши на първа позиция в групата. Блекбърн, Нанси и Фейенорд продължават напред.

 Аякс победи като гост с 3-0 Зулте Варегем. Така Аякс завърши на втора позиция в шеста група. Освен холандците за следващата фаза на турнира се класират и испанският Еспаньол, който победи с 1-0 Аустрия В, а също така и Зулте Варегем.

В осма група Палермо и Селта завършиха 1-1, а Фенербахче и Айнтрахт Франкфурт също не можаха да определят победител завършвайки 2-2. Така към вече класиралия се Нюкясъл от тази група се присъединиха испанците от Селта и турският гранд Фенербахче.

 Днес са полседните мачове в първите четири групи на турнира за Купата на УЕФА, след които ще станат ясни и полседните 12 отбора, които ще участват в 1/16 финалите. За сега са се класирали отборите на : Вердер, Спартак М, Бордо, Шахтьор Д, Стяуа, Бенфика, ЦСКА М, АЕК, Бекбърн, Нанси, Фейенорд, Еспаньол, Аякс, Зулте Варегем, Панатинайкос, ПСЖ, Апоел ТА, Нюкясъл, Селта и Фенербахче.