Пропадна мачът Партизан –Цибона в Белград
Пропадна мачът Партизан –Цибона в Белград / netinfo
Нестабилната обстановка в Западната ни съседка и особено в столицата Белград стана причина да пропадне срещата ПартизанЦибона от 22-я кръг на Адриатическата лига. Баскетболистите на гранда от Загреб първоначално тръгнали за Сърбия, но по препоръка на Министерството на външните работи на Хърватия са се върнали в страната си. Двубоят трябваше да се играе утре в сръбската столица, но засега не е ясно как ще бъде разрешена ситуацията и дали ще бъде насрочена нова дата.

Треньорът на Партизан Душко Вуйошевич веднага коментира, че клубът му ще търси служебна победа за неявяването на съперника, който е бил уверен, че организацията и сигурността ще е на ниво.

От друга страна баскетболистите на Цървена звезда отпътуваха за Загреб, където пък трябва да гостуват на местния КК Загреб, но все още не е ясно дали провеждането и на този двубой е под въпрос.

В същото време още една от агитките на европейските отбори след тази на Олимпиакос се ангажира с Косово. Феновете на литовския Лиетувос Ритас издигнаха плакати в подкрепа на позицията на Сърбия на мача с Арис от Евролигата.