Призове за инвалиди и сираци във „Фестивала на бягането”
Призове за инвалиди и сираци във „Фестивала на бягането” / Божидар Русев
Специални награди за инвалидите и децата, лишени от родителски грижи, са предвидили организаторите на поредния Фестивал на бягането у нас. Столична община ще осигури транспорта за желаещите в неравностойно положение да се включат в един от най-масовите спортни празници у нас.

На 31-ви май точно в 11 ще бъде даден едновременен старт в София и Шумен, съответно пред храм-паметник „Ал. Невски” и Общината. Шоуто и в двата града е гарантирано, защото са ангажирани популярни водещи и шоумени, разкриха организаторите.

Фестивалът няма състезателен характер и е подходящ адреналин за всички възрасти.

Благослава Драганова-маркетинг мениджър за България на К&K електоринкс смело обяви, че през 2009-та ще бъдат включени над 8 български града, като идеята е дори по-малките населени места като Габрово и Благоевград да честват традиционния вече у нас спортен празник. Справка доказва, че досега България е безспорен лидер в Европа по отношение на организацията на Фестивала на бягането.

„Колегите от Австрия, Швейцария и дори Румъния не се наемат с мащабна организация. Там ежегодно провеждат състезанието само в столиците.”-сподели за Гонг г-жа Драганова.

Награди, песни, танци и пробег от 1800м-това е формулата на Фестивала на 31-ви май.

Много столични училища вече са подали заявки за участие, казва спортният директор Анатоли Илиев. Същото е и положение в Шумен.