Присаждат бъбрек на селекционера на Виетнам
Присаждат бъбрек на селекционера на Виетнам / netinfo
Националният отбор на Виетнам ще бъде без наставника си поне два месеца, след като стана ясно, че Алфред Ридл се нуждае от присаждане на нов бъбрек.

Ридл разкри пред Ройтерс, че вече е намерил два донора във Виетнам, като един от тях ще го придружи до родната му Австрия.

Ръководителите на футбола във Виетнам са дали съгласието си бившият нападател на Аустрия Виена, Мец и Стандарт Лиеж да вземе допълнителна отпуска, за да може да се възстанови напълно преди Купата на Азия през юли. Виетнам е един от домакините на проявата.

„Нуждаех се от тази операция и цза щастие намерих донори,” сподели 57-годишният Ридл. „Надявам се да мога да се завърна до април, за да подготвя отбора за Купата на Азия.”

Президентът на Виетнамската футболна федерация Нгуен Тронг Ху одобри временното освобождаване на австрийския селекционер и изрази пълната си подкрепа.

„Ние, виетнамците, се чувстваме задължени да застанем зад нашия треньор в този труден за него момент,” каза Ху пред местен всекидневник.

Алфред Ридл е много популярен във Виетнам и много хора изявиха желание да му дарят бъбрек, след като се разбра за неговото заболяване.