Приключи спорът за запазена марка „Левски”
Приключи спорът за запазена марка „Левски” / netinfo

Съдебният спор за запазената марка на футболен клуб „Левски” приключи окончателно в полза на клуба, съобщиха от ръководството на „сините”.

През 1992 г. Петър Петров регистрира в Патентно ведомство на България емблемата на „Левски”. Осем години по-късно „Левски” се опитва да регистрира емблемата като своя запазена марка в Патентно ведомство, но получава отказ, тъй като тази марка вече е регистрирана.

Година след това „Левски” подава молба до Патентно ведомство да отмени регистрацията на Петър Петров, тъй като марката не е ползвана повече от пет години.

През 2003 г. Патентното ведомство се произнася с решение в полза на „Левски”, като отменя регистрацията на Петър Петров, при това решението влиза в сила с обратна дата, считано от 1992.

Същата година Петър Петров подава жалба до Патентно ведомство срещу решението в полза на футболния клуб и жалба до съда да отмени решението на Патентно ведомство. „Левски” се опитва да реши съдебния спор в извънсъдебни преговори с Петър Петров, но той отказва всички предложени идеи. Петров се опитва да проточи съдебния спор с всички възможни средства, като неявяване на дело, отсъствие по медицински причини, оттегляне на пълномощни на адвокати, посочване на несъществуващ адрес.

През декември 2005 г. съдът отхвърля жалбата на Петър Петров и приема за меродавно решението на Патентно ведомство от 2003 г. Близо девет месеца съдът не може да намери Петър Петров, за да му връчи съдебното решение.

Решението окончателно влиза в сила на 26 септември 2006 и не подлежи на обжалване.