Преместиха Израел – Русия по религиозни причини
Преместиха Израел – Русия по религиозни причини / netinfo
Един от най-интересните мачове в съботната програма на европейските квалификации, този между Израел и Русия, ще започне в необичайно късен час.

Според предварителната програма срещата трябваше да започне в 20:00 часа, но е изместена за 22:00 часа от религиозни съображения, тъй като 17 ноември, когато ще се играе мачът, е и празник в Израел - отбелязва се 17 таммуз, първият полуден от наближаващите пости на Ханука.

В този ден не се работи, а денят се смята за приключил след като на небето се появи първата звезда. Решението е взето за да не се нарушават религиозните норми от хората, които искат да наблюдават мача. В 22:00 часа със сигурност трябва да е изгряла първата звезда на небето и те спокойно могат да се придвижат към стадион Рамат Ган.

В същото време от местната футболна централа обявиха, че повече от 700 души ще охраняват футболната среща между Израел и Русия. Според пресаташето на федерацията, бройката полицаи е напълно достатъчно да се справи с всяка конфликтна ситуация. Днес и утре въпросните служители на реда ще минат ускорени опреснителни курсове за борба с футболното хулиганство.