Поредна победа за Балъков начело на „Грасхопърс”
Поредна победа за Балъков начело на „Грасхопърс” / netinfo

Отборът на Красимир Балъков „Грасхопърс” записа поредния си успех в швейцарската Суперлига, след като надделя с 3:1 като гост над „Йънг Бойс” в мач от 8-ия кръг на местното първенство.

"Скакалците", както наричат отбора на „Грасхопърс”, показаха добрата си игра още през първата част. Възпитаниците на Балъков деманстрираха своите възможности и отбелязаха първия гол още в 10-та минута. Скот Сутер засече с глава едно центриране от ъглов удар на бразилеца Дос Сантос и остави безпомощен вратаря на домакините.

Вторият гол пък бе дело на Ристич в резултат на една много скоростна контраатака на "скакалците" в 18-ата минута. Голът беше зачетен въпреки претенциите на „Йънг Бойс”, че е имало засада. Резултатът нарастна на 3:0 още през първото полувреме с гол на Дос Сантос.

В даденото от съдията продължение на първото полувреме тимът от Берн успя да вкара почетно попадение чрез Хеберли за 1:3.

Второта част не бе толкова атрактивна, както първата, и не се стигна до нови попадения. С тази си победа „Грасхопърс” запази 3-тото си място във временното класиране на шампионата.