Пореден тенисист алармира за уредени мачове
Пореден тенисист алармира за уредени мачове / netinfo
Грандиозният скандал около уговорени мачове в тениса продължава да се разпространява и да добива небивали размери. Този път за корупция заговори Арно Клеман, който призна пред ВВС, че са му е била предлагана солидна сума, за да загуби мач.

„Случи се и с мен, но не мога да ви кажа къде и кога”, заяви французинът след като отпадна от Михаил Южни на турнира Paris Masters.

„Изобщо не съм се двоумил, казах „Не”. Но нещата можеха да се развият по друг начин, ако на моето място бе тенисист, който не е толкова напред в ранглистата или пък ако имаше финансови проблеми”, каза 29-годишният Клемен, който в момента в 53-и в класацията при мъжете.

„Не съм чувал много други играчи да са споменавали нещо подобно да се е случвало с тях, но това е много сериозен проблем. Не мога да си представя, че играч в Топ10 може да приеме подобна оферта”, каза още французинът, който обаче не разкри подробности за кой мач и кой съперник става въпрос.

През 2001 година Арно Клеман бе сред 10-те най-добри тенисисти в света, като дори стигна до финал на Откритото първенство на Австралия, вчера обаче той отпадна от Михаил Южни след 3:6, 4:6.