Положителни оценки за Домо валят от Блекбърн
Положителни оценки за Домо валят от Блекбърн / netinfo
Бъдещето на Валери Домовчийски ще стане ясно в следващите дни до края на седмицата. Това заяви за Гонг журналистът от „Ланкашиър Телеграф” Анди Нийлд. Той поддържа близки отношения с мениджъра на Блекбърн Марк Хюз и с президента на тима Джон Уилямс. Нийлд сподели мнението си за вероятността нападателят на Левски да премине в Роувърс и бе сигурен, че между двата клуба вече е постигнато съгласие за трансферната сума от 1,5 милиона паунда. Журналистът отбеляза, че ако Домовчийски премине на „Ииууд Парк”, той ще започне с първия отбор и от него ще се очаква незабавно да започне да бележи голове.

В основни линии, онова, което знам е, че той е бил препоръчан на Марк Хюз и затова е бил повикан тук, за да бъде видян по време на тренировка. Това е нещо, което мениджърът е правил и преди, преди да подпише с даден футболист. Мисля, че Хюз бе доста впечатлен от онова, което показа играча в понеделник, нищо че беше малко. Оттогава футболистите на първия тим са в почивка, така че Марк ще го наблюдава и утре, и в петък отблизо, и след това вероятно ще вземе решение.

Мислите ли, че Домовчийски има място в отбор като Блекбърн?

Аз не съм го виждал лично, все още. Надявам се да имам шанс да го видя до края на седмицата. Но в момента Блекбърн определено може да използва още един нападател. Джейсън Робъртс почти сигурно ще напусне клуба през януари, което ще остави отбора с малко нападатели. Мисля, че ако остави добро впечатление, Валери има шанс да подпише за постоянно. От онова, което чух, той е много бърз играч, разбира се статистиката му е много добра от България. Дори чух, че головият му актив в българското първенство е по-добър от този на Бербатов, когато и той е играел там. Така че, според мен има шанс да подпише.

Смятате ли че цената, която иска Левски за него, милион, милион и нещо в паунди, е твърде голяма?

Не, не е твърде голяма. Блекбърн могат да си го позволят, но трябва наистина да са сигурни, че си струва. Нападателите никога не са евтини и ако е добър играч, клубът ще е готов да ги прати. Но сумата вече е договорена между двата клуба, преди той да дойде тук. Такава е практиката, когато играч идва на проби, преди това се договаря трансферната сума. Нормално е, защото ако футболистът се представи добре, няма опасност клубът му да поиска още пари. Мисля, че вече Левски и Блекбърн са се разбрали за милион и половина паунда.

Чухме, че Валери вчера е минал фитнес тестове, знаете ли нещо за тях?

Да, разбрах, че му правят най-различни тестове, като например този за скорост, и други такива. Трябва да се уверят, че формата му е достатъчно добра за Премиършип. Онова, което аз научих е, че се представя добре на тези тестове дотук. Така че вече е въпрос на тренировки, когато се завърне първият отбор към заниманията си, да се види как се представя в игрова обстановка, предполагам в някаква двустранна игра, да се разбере дали е достатъчно добър да вкарва голове на толкова високо ниво.

Възможно ли е Марк Хюз да го вземе, но да го прати във втория отбор и след около година да го включи в първия състав?

Мисля, че всяка сделка, която клубът направи в този момент, ще е с играчи, които могат да заиграят веднага в първия състав. Ще се изненадам, ако платят над един милион паунда за футболист, който да пратят при резервите. Сега отборът се нуждае от попълнения, от такива, които могат да окажат незабавно влияние върху играта. Така че, ако Марк Хюз реши, че Валери не може да го направи, вероятно ще го освободи и ще търси на друго място.

Говорихте ли с президента Джон Уилямс, знаете ли неговото мнение за новите попълнения, за Валери?

Да, говорих с него днес следобед. Той каза, че е твърде рано да се произнася категорично за Валери, тъй като все още той не е имал реален шанс да се изяви на тренировка с първия отбор. Така че няма да има изявления, докато не се види Валери очи в очи с всички от първия състав, което ще стане утре, вдругиден. Мисля, че ще се знае повече през уикенда, рано е за решения.